Výstava v Novoměstské radnici zmapuje proměny Prahy 2

Vložil
ČTK
04.09.2006 20:50
Praha

Praha - Novostavby, které vyrostly v posledních dvou až třech letech na území druhé městské části, ale i zrekonstruované starší objekty a nově upravená veřejná prostranství a parky zachytí výstava Proměny Prahy 2. Představí také projekty, které se mají v této části hlavního města uskutečnit v nejbližších letech.

    Výstavu připravila městská část a bude se konat od 5. do 24. září v Novoměstské radnici na Karlově náměstí. Otevřena bude denně od 10:00 do 18:00 kromě pondělí. Vstup je volný, sdělila ČTK Veronika Souhradová z vinohradské radnice.
    Jedním z hlavních témat expozice je letos dokončená rozsáhlá rekonstrukce radnice Prahy 2 a pokračující práce na obnově Havlíčkových sadů. Návštěvníci se seznámí s tím, co a jak se v oblíbeném parku, známém i jako Grébovka, podařilo opravit a změnit. Budou mít možnost posoudit i soutěžní návrhy architektonické soutěže na oživení sadů. Svůj názor na ně budou moci vyjádřit ve veřejné diskusi, kterou radnice chystá na podzim.
    Na výstavě v Novoměstské radnici se veřejnost mimo jiné dozví i to, jak bude vypadat hlavní nádraží v roce 2012, tedy po zásadní rekonstrukci, která má začít už letos. Vystaven bude také vítězný návrh na úpravu Václavského náměstí. Expozice rovněž ukáže, co čeká rekreační park Folimanku či zahradu Ztracenku a kolik obytných či administrativních domů v dohledné době v Praze 2 ještě vznikne.
    Výstava Proměny Prahy 2 se poprvé konala před dvěma lety a těšila se velkému zájmu nejen obyvatel městské části, ale i dalších návštěvníků.
0 komentářů
přidat komentář