Na Kavčích horách bude kancelářský park a rezidenční komplex

Vložil
ČTK
04.09.2006 20:25
Praha

Praha - V těsné blízkosti sídla České televize na Kavčích horách v Praze 4 vyroste rozsáhlý administrativní areál a rezidenční komplex. Jedny z posledních velkých nezastavěných pozemků získala společnost Hochtief Development, která nyní připravuje na zhruba pěti hektarech svůj historicky největší projekt v České republice. Ve svém aktuálním vydání, které vyjde v pondělí, to píše týdeník Euro.
    Firma řízená z německé centrály v Essenu koupila pozemky od Komerční banky i s projektem kancelářské budovy, která se původně měla stát novou centrálou finančního ústavu. "Objekt, který pro banku navrhli architekti Michal Gabriel a Václav Aulický, měl platné stavební povolení. Změnili jsme jej jen částečně. Úprav doznal především vnitřek budovy," uvedl vedoucí projektu Petr Beneš z Hochtief Development.
    Komplex, který by měl být dokončen v druhé polovině roku 2008, nabídne zhruba 37 tisíc metrů čtverečních pronajímatelných ploch. Společnost jej připravuje na spekulativní bázi. V objektu by měla být restaurace, v návrhu je v případě zájmu nájemníků vyčleněn prostor pro konferenční sál. V podzemních garážích by mělo vzniknout 700 parkovacích míst.
    Hochtief Development investuje do výstavby kancelářského parku, který zhodnotí dva hektary volných pozemků, více než jednu miliardu korun. Zbylé tři hektary plánuje developer využít pro bytovou výstavbu. První studie počítají s výstavbou 400 až 500 bytových jednotek. Většina bytových domů by podle Noacka měla být nízkopodlažní, maximálně pětipatrová.
0 komentářů
přidat komentář