Radní Prahy 8 nesouhlasí s výstavbou ekocentra v Troji

Vložil
ČTK
15.06.2016 16:40
Praha

Praha - Vedení radnice Prahy 8 nesouhlasí s výstavbou ekocentra s názvem Naučné a poznávací aktivity - Troja mezi silnicí Na Pazderce a areálem Botanické zahrady hl. města Prahy. ČTK to sdělila mluvčí Prahy 8 Anna Patočková. Podle projektu má být postaveno devítipatrové ekocentrum s rozhlednou. Podle radních by výstavba, kterou plánuje soukromý investor, narušila zeleň a možnost rekreace, navíc by muselo být pokácena více než stovka stromů.


"Naše městská část nesouhlasí s tímto projektem. Narušil by celistvost zdejších zelených ploch, které využívají naši obyvatelé ke svým volnočasovým aktivitám. Navíc by došlo k velkému kácení zeleně, která v současné době působí jako akustická clona. Hrozil by proto nárůst hluku v této lokalitě,"
uvedl starosta Roman Petrus.

V areálu má kromě zmíněného centra s rozhlednou být klubovna s restaurací a neveřejné parkoviště pro návštěvníky. "Nevýhodou projektu je také to, že velkou část v něm plánovaných aktivit lze už nyní nalézt v areálu botanické zahrady," uvedla mluvčí. Podle jejích slov není třeba ani samotná rozhledna - botanická zahrada totiž postavila v roce 2014 svou vlastní za tři miliony korun. Proti stavbě protestují i místní občané a občanská sdružení.

Podle oznámení záměru zařazeném v systému EIA, kdy se posuzuje vliv stavby na životní prostředí, má být zastavěná plocha v součtu přes 2300 metrů čtverečních. Navržená klubovna má být pak dvoupodlažní a vysoká 7,7 metru. Ekocentrum s rozhlednou má být rozděleno do devíti pater a vysoké přes 30 metrů. Dokumentaci k posouzení vlivu na životní prostředí EIA předložila firma United Architect Studio.
0 komentářů
přidat komentář

Související články