Přerované neuspěli s peticí proti stavbě supermarketu Lidl

Vložil
ČTK
01.09.2006 09:50
Olomouc

Olomouc - Obyvatelé Přerova neuspěli s peticí proti stavbě supermarketu Lidl na sídlišti na Trávníku. Velkoplošná prodejna vyroste na místě budovy projekčních kanceláří Chemoprojektu, kterou čeká demolice. Supermarket ale zřejmě bude menší, než předpokládal investor. Informuje o tom dnešní Přerovský deník (Deník).

    "Ze záměru v žádném případě neustoupíme, prodejna na ploše vzniklé po demolici Chemoprojektu stát bude. Protože nám ale zástupci města zatím nevyšli vstříc a neprodali nám pozemky kolem budovy pro parkoviště, museli jsme plány pozměnit. Prodejna bude asi menší a parkovací plocha rovněž," řekl Deníku Rostislav Souček z investorské společnosti Miramart.
    Firma nyní chystá anketu mezi Přerovany. Šetření by se mělo uskutečnit v  září a záštitu nad ním převzalo Centrum pro komunitní práci. "Jsme ochotni průzkum udělat jen pod podmínkou, že se na formulování otázek bude podílet investor a zároveň petiční výbor. V žádném případě nebudeme dělat propagaci soukromé firmě, která už má jasnou vizi," řekl ředitel centra Roman Haken.
    Podle Deníku je jisté, že se společnost nebude v anketě ptát, zda chtějí místo Chemoprojektu supermarket. "S panem Součkem jsme se neshodli na zásadní otázce. My trváme, aby se lidé vyjádřili, zda vůbec chtějí místo Chemoprojektu Lidl. Společnost Miramart ale na toto téma nehodlá diskutovat. Je zajímá jen jediná otázka: zda Lidl menší na ploše po chemoprojektu, nebo větší i na městských pozemcích," uvedl Pavel Drkoš z petičního výboru.
    V případě, že by dotázaní přistoupili na velký Lidl, Miramart by údajně dostal do rukou trumf. "Pak by společnost mohla, v uvozovkách v zájmu hlasujících, žádat zastupitele o prodej pozemků na parkoviště a svůj boj vítězně dotáhnout do konce," podotkl Drkoš.


> Výstavba Lidlu v Hořovicích se blíží, lípy jsou pokácené [6.4.2006]
> Zřícený Lidl v Ostravě byl architektonicky zvláštní [4.1.2006]
> V Ostravě se zřítil Lidl, pod troskami možná lidé [4.1.2006]
0 komentářů
přidat komentář