Na koupališti Dobrák v Brně skončila rekonstrukce

Vložil
ČTK
03.06.2016 15:00
Brno - V Brně-Králově Poli se dnes otevřelo veřejnosti zrekonstruované koupaliště známé pod názvem Dobrák. Jeho oprava přišla na 35 milionů korun, začala v roce 2014 a skončila letos. ČTK to řekla starostka městské části Královo Pole Karin Karasová (ANO). Rekonstrukce zahrnovala generální opravu bazénů, úpravy jejich okolí a revitalizaci zeleně.


Koupaliště funguje od roku 1961. "Od roku 2014 prošlo náročnou rekonstrukcí bazénů a bazénové technologie i úpravou pro odpočinek. Letos městská část realizovala poslední krok, kterým je instalace vodních atrakcí," uvedla Karasová, podle níž je proměna koupaliště zásadní.

Plavecký bazén byl v předchozích sezonách kvůli havarijnímu stavu uzavřený. Karasová uvedla, že při rekonstrukci byla délka bazénu zkrácena z 50 na 40 metrů, čímž vzniklo více místa pro umístění lehátek. Současně byla zmenšena jeho hloubka, která je nyní od 1,2 do 1,6 metru. "Snížení hloubky znamená lepší prohřátí vody a nižší spotřebu," poznamenala. Bazén je nově vybavený hydraulickým zvedákem, který umožňuje vstup do vody handicapovaným návštěvníkům.

Další rekreační bazén se rozdělil na tři samostatné bazény, a to brouzdaliště, bazén pro neplavce a bazén pro plavce s dojezdem tobogánu. "Věříme, že se díky rekonstrukci koupaliště zařadí k nejoblíbenějším v celém Brně," dodala Karasová. V minulosti se návštěvnost v letních dnech pohybovala kolem 1500 lidí.
0 komentářů
přidat komentář