Opavský Landscape festival oživí břehy řeky Opavy

Vložil
ČTK
01.06.2016 18:05
Opava

Opava - Opavský Landscape festival oživí na několik dnů také břehy řeky Opavy, které jsou sice v těsné blízkosti centra města, nebývají ale využívány. Na nábřeží u parku nedaleko Základní školy Ochranova se uskuteční koncerty, vznikne tam improvizovaná pláž s palmami, bary a dvě pontonové lávky. Ty oba břehy řeky na deset dnů propojí. Dočasně upravený a vybavený prostor se pod názvem Náplavka otevře veřejnosti 10. června, řekl dnes ČTK za pořadatele Jakub Hepp.


"Tato akce si klade za cíl oživit břehy řeky Opavy, které ač jsou v těsné blízkosti centra města, zejí prázdnotou. V deseti dnech se zde v improvizovaném areálu odehraje množství akcí, které přitáhnou zájem veřejnosti a upozorní na chybějící aktivity v tomto veřejném prostoru,"
uvedl Hepp. Součástí programu bude také sochařské sympozium, které na nábřeží dostane umělecké instalace oslovených umělců.

Spolu s programem, který je od 10. do 19. června naplánovaný na odpolední a večerní hodiny, bude pro zájemce připravena písečná pláž s palmami, dvě pontonové lávky přes řeku, venkovní bar a posezení z dřevěných palet. Na nábřeží zahrají kapely Kofe-in z Opavy či Poslední výstřel z Krnova.

Tříměsíční festival se věnuje krajině a veřejnému prostoru. Od května do září nabízí na různých místech města výstavy, přednášky odborníků i hudební festivaly. V minulých třech letech se přehlídka konala v Praze a přilákala podle pořadatelů desetitisíce návštěvníků. Na mnoha místech města se během festivalu objeví instalace vytvořené předními českými zahradními architekty, architekty a umělci.

Další cíl, který si festival klade, je oživení městského veřejného prostoru. Především nábřeží řeky Opavy či městského koupaliště. "Věříme v odhalení skrytého potenciálu vybraných lokalit. Intervence i návrhy vnesou nový život do míst, která jsou v současnosti nevyužívaná, a pokusí se najít jejich řešení," dodal náměstek opavského primátora Dalibor Halátek.

Více zde: http://landscape-festival.cz/
0 komentářů
přidat komentář

Související články