Vyhořelý hotel Morava v Moravské Třebové nahrazuje obchodní centrum

Zdroj
Lucie Jelínková
Vložil
ČTK
25.05.2016 12:20
Zlín

Moravská Třebová (Svitavsko) - V místě vyhořelého hotelu Morava v Moravské Třebové na Svitavsku by se ještě letos mělo otevřít obchodní centrum. Stavební firma dokončí práce nejspíš v druhé polovině roku. ČTK to řekl vedoucí odboru výstavby a územního plánování Dušan Sejbal.


"V tuto chvíli se dodělávají fasáda, uvnitř se tvoří elektroinstalace," dodal.

Hotel vyhořel v roce 2011 kvůli závadě na elektroinstalaci. Hasiči jej museli evakuovat, nikdo se tehdy nezranil. Původní majitel zničenou stavbu nechal zbourat a později pozemek prodal jinému investorovi za 1,5 milionu korun.

Město se zavázalo, že u objektu zřídí parkoviště zhruba pro pětadvacet vozidel. V minulosti měl hotel asi jen dvě parkovací stání. "Parkoviště, kde je spoluinvestorem město, bude hotové do konce října. Předpokládám, že obchodní centrum bude dokončené ve stejném termínu nebo do konce roku," řekl Sejbal.

Brněnský podnikatel projekt postupně upravil. Původně mělo opět jít o hotel, apartmánové pokoje nakonec budou pouze dva v půdních prostorách. Restauraci umístí do sklepení, v přízemí se chystá provozovna potravin, v prvním patře mají být obchody například s oblečením, dodal Sejbal.
0 komentářů
přidat komentář