Jablonec chystá ještě jedno veřejné projednání územního plánu

Vložil
ČTK
23.05.2016 18:00
Jablonec nad Nisou

Jablonec nad Nisou - Jablonec nad Nisou kvůli změnám v návrhu připravovaného územního plánu chystá ještě jedno jeho veřejné projednání. Uskuteční se zřejmě během srpna. ČTK to dnes řekla mluvčí radnice Markéta Hozová.


Radnice k návrhu územního plánu dostala od obyvatel pětačtyřicetisícového města sedm věcně shodných připomínek, 163 námitek a připomínek. Nové veřejné projednání bude zaměřeno jen na měněné části v návrhu. "To znamená, že připomínkování se nebude týkat celého již projednaného návrhu územního plánu, ale pouze těch částí, které po veřejném projednání doznaly změn," uvedl náměstek primátora pro rozvoj města Lukáš Pleticha (ČSSD).

Na základě připomínek se podrobně řešily rozvojová lokalita Tiché ulice, vymezení nového regulačního plánu Proseč nad Nisou - jih a nově se formulovaly podmínky využití ploch a zástavby. "Konkrétně vyšší hladina zástavby a vyšší intenzita využití pozemků, nové vymezení územní studie Dolina, precizace podmínek pro zpracování územních studií a vymezení podmínek zástavby na plochách s prokazatelným výskytem zvláště chráněných druhů rostlin a živočichů," uvedla vedoucí magistrátního oddělení územního plánování Michaela Smrčková.

Některé změny souvisí s chystaným prodloužením tramvajové tratě do centra města. Tramvaj by měla v budoucnosti projíždět Soukennou ulicí přes Dolní náměstí na nový terminál MHD, který vznikne v prostoru ohraničeném ulicemi Kamennou, Lipanskou a 5. května. Podle odhadů na to bude potřeba zhruba 600 milionů korun.

Nový územní plán by měl také řešit, kudy odvést tranzitní dopravu mimo zastavěné území města. "Bude tam varianta kolem Srnčího Dolu, ale Ředitelství silnic a dálnic intenzivně připravuje i méně konfliktní variantu o údolí dále," řekl nedávno primátor Jablonce Petr Beitl (ODS).

Nový územní plán chce mít Jablonec schválený do konce května příštího roku, aby nepřišel o čtyřmilionovou evropskou dotaci, kterou na jeho pořízení získal.
0 komentářů
přidat komentář

Související články