Ve velvarském hotelu Záložna vznikne pivovar i kulturní centrum

Vložil
ČTK
23.05.2016 08:30
Praha

Velvary (Kladensko) - V bývalém velvarském hotelu Záložna vznikne pivovar i kulturní centrum, město chce objekt v nejbližších letech opravit. Hotel také bude po delší době znovu sloužit i k ubytování. Několik architektů nyní pracuje na studii úprav hotelu. Město na ně chce získat dotace, další peníze už postupně šetří z rozpočtu. ČTK to řekl starosta Velvar Radim Wolák. K výsledné podobě projektu by se mělo podle vedení města vyjádřit co nejvíce místních obyvatel i zájmových institucí.


Budovu hotelu od poslední majitelky získala soukromá společnost, která má sídlo ve Velvarech. Ta ho městu nabídla k odkoupení za symbolickou cenu. Rekonstrukce bude stát až několik desítek milionů korun. "V rozpočtu máme ročně na investice šest milionů korun," uvedl starosta. Město letos hospodaří zhruba se šedesáti miliony korun. Kromě dotace je jednou z možností pro uskutečnění plánů také úvěr.

V hotelu je kulturní sál, kde se nyní konají například prodejní akce. Ve špatném stavu jsou i okolní místnosti. Sál by měl začít znovu sloužit pro pořádání kulturních akcí, nové prostory zde vzniknou i pro místní spolky a možná také pro sociální pracovníky. Město nedávno v sále uspořádalo debatu, v níž se mohli obyvatelé vyjádřit, co by se jim v opraveném hotelu líbilo nejvíce.

Prostory budou využívat také velvarší hasiči, kteří jsou nejstarším dobrovolným sborem hasičů v ČR, například pro konání plesů a dalších akcí.
0 komentářů
přidat komentář