V Peci pod Sněžkou demolují socialistické nákupní centrum

Zdroj
Jakub Sochor
Vložil
ČTK
10.05.2016 15:35
Znojmo

Pec pod Sněžkou (Trutnovsko) - V centru Pece pod Sněžkou dělníci demolují nákupní středisko Sněžka vybudované za socialismu. Na jeho místě chcee investor vybudovat nový komplex s obchody a byty. ČTK to dnes řekl starosta města Alan Tomášek, který demolici označil za jeden z největších zásahů v Peci v posledních letech.

"Celý ten dům pomalu mizí, stojí tam jen torzo nějaké kotelny, brzy začne odvoz suti,"
řekl Tomášek. Podle něj se s investorem například podařilo dohodnout, že o víkendech, kdy do Pece míří nejvíce turistů, bourací práce nepokračují. Demolice obchodu by měla skončit v červnu.

Podle Tomáška je po dohodě s investorem zajištěna v Peci prodejna potravin. "Provizorní prodejna vznikla na městském pozemku a musím říci, že je pěkná a je dobře vybavená zbožím," řekl.

V centru Pece zůstalo podle starosty ještě několik chátrajících objektů, kromě Sněžky by brzy měla začít demolice penzionu Hradec. Radnice jejich oživení vítá. "Je pro nás klíčové, aby se tyto domy zrevitalizovaly, a myslím, že tenhle projekt je po architektonické stránce hodně vydařený," řekl Tomášek.

Investorem nového bytového a obchodního komplexu za čtvrt miliardy korun je majitel sítě prodejen potravin Martin Kubík, který na podobu uspořádal architektonickou soutěž. Podle plánů by mělo na místě Sněžky vzniknout komerční patro s obchody a službami, parkoviště a čtyři několikapatrové domy s 88 apartmány. Kubíka se dnes ČTK nepodařilo kontaktovat, protože je v zahraničí. "Když všechno půjde dobře, mohla by být stavba dokončena koncem roku 2017, nejpozději na jaře 2018," citovala nedávno Kubíka ve svém vydání pro Královéhradecký kraj Mladá fronta Dnes (MfD).
0 komentářů
přidat komentář

Související články