Spor Plzně s developerem Amádeus by měl dnes rozhodnout soud

Vložil
ČTK
04.05.2016 09:35
Plzeň

Plzeň - Plzeňský soud by měl dnes rozhodnout spor mezi městem Plzní a českou developerskou společností Amádeus, která se v letech 2008 až 2014 neúspěšně snažila v centru Plzně postavit obří obchodní centrum. Obě strany už zaslaly v dubnu své závěrečné návrhy, které mají být předneseny. Očekává se, že soud následně rozhodne.

Plzeňané před třemi lety v referendu multifunkční komplex Corso Americká za 2,5 miliardy korun odmítli. Výsledky referenda zavázaly město, aby podniklo všechny kroky proti stavbě.

Developer podal loni v lednu na město žalobu. Domáhá se 1,853 miliardy Kč jako náhradu škody za zmařený projekt a ušlý zisk. Radnice tvrdí, že se nedopustila ničeho, čím by společnost poškodila. Doufá, že spor vyhraje a nebude muset nic hradit. Soud začal loni v září a na pěti stáních se předkládaly listinné důkazy, soud vyslýchal svědky a znalce z oboru.

"Doufáme, že uspějeme," řekl primátor Plzně Martin Zrzavecký (ČSSD). Radnice tvrdí, že se nedopustila ničeho, čím by společnost poškodila. Primátor doufá, že pokud město uspěje, mohlo by to změnit i dosavadní názory investora. Radnice už se s jeho zástupci téměř rok nesetkala.

Amádeus Plzeň, který loni v lednu oznámil, že s projektem končí kvůli dlouhodobě odmítavému postoji města, koncem loňského prosince uvedl, že chce multifunkční komplex opět stavět. Primátor potvrdil, že firma požádala stavební úřad o vydání územního rozhodnutí.
0 komentářů
přidat komentář

Související články