Předsedou komory architektů zůstává Ivan Plicka

Vložil
ČTK
03.05.2016 16:25
Praha

Praha - Předsedou České komory architektů (ČKA) zůstává Ivan Plicka, který v jejím čele stojí od roku 2014. Rozhodlo o tom představenstvo komory. Své posty ve volbách do vedení komory obhájili i všichni místopředsedové, Pavel Hnilička, Jaroslav Šafer a Pavel Martinek. ČTK to dnes sdělila mluvčí ČKA Zuzana Hošková.

Volby podle ní potvrdily nastavené směřování a snahu komory pokračovat v prioritách, které prosazovala v předchozím období. Patří mezi ně servis veřejné správě a samosprávě při zadávání veřejných zakázek, prosazování architektonických soutěží a upevňování pozice městského architekta.

Mluvčí doplnila, že úlohou komory je i propagovat práci architektů prostřednictvím České ceny za architekturu, jejíž první ročník vyhlásila v lednu. Autoři do ní mohli do poloviny dubna přihlašovat svá díla realizovaná na území ČR mezi lety 2010 a 2015. Mezinárodní porota vybere do užšího kola 50 děl, která se dostanou do katalogu a budou prezentována na červnovém nominačním večeru. Do finále z nich postoupí pět až deset, přičemž vítěz dostane na konci roku hlavní cenu.

V uplynulých dnech se volilo i do dalších dvou orgánů komory - dozorčí rady a Stavovského soudu. Pozici předsedy rady znovu obhájil Pavel Rada a předsedou Stavovského soudu byl zvolen David Mateásko.
0 komentářů
přidat komentář

Související články