ÚOHS: Pražský magistrát chyboval ve dvacetimilionovém tendru

Vložil
ČTK
29.04.2016 11:55
Brno

Brno - Pražský magistrát chyboval ve zhruba dvacetimilionovém tendru z roku 2010 na instalaci, údržbu a provoz odpadkových košů v městských parcích. Město za to dostalo od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) pokutu 90.000 korun. Pokuta je už pravomocná, zjistila ČTK z webu úřadu.

Předmětem sporu byly odpadkové koše ve Stromovce a v parku na Vítkově, tedy v památkových zónách. Tam Praha musela podobu košů konzultovat s památkáři. Do zadání zakázky proto stanovila konkrétní rozměry košů, což podle ÚOHS bylo v rozporu se zákonem.

"Postup mohl ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky," uvedl v rozhodnutí místopředseda ÚOHS Josef Chýle. Podle něj navíc byla narušena hospodářská soutěž, do níž se přihlásila pouze společnost Pražské služby a.s.

ÚOHS se případem zabýval opakovaně od února 2014. Aktuální rozhodnutí je třetí v řadě. V tom prvním ÚOHS uložil magistrátu pokutu 100.000 korun, následně ji ale mírně snížil. Mimo jiné proto, že od doby, kdy Praha chybu v zakázce udělala, uplynulo už šest let.

1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Vítejte v ČR
Honza Horký
29.04.16 06:31
zobrazit všechny komentáře

Související články