Praha vypíše tendr na opravu Šlechtovy restaurace ve Stromovce

Vložil
ČTK
28.04.2016 23:00
Praha

Praha - Praha vypíše tendr na firmu, která opraví chátrající Šlechtovu restauraci ve Stromovce. Záměr dnes schválili pražští radní. Práce by měly vyjít maximálně na 169 milionů korun bez DPH. Březnové rozhodnutí rady dnes posvětili pražští zastupitelé. Praha již vypsala výběrové řízení na firmu, která odveze přebytečnou zeminu ze zahrady restaurace. Památkově chráněná restaurace chátrá už desítky let a její oprava byla v minulosti opakovaně odložena.

Opravy památky měly původně vyjít na asi čtvrt miliardy korun. Příliš nákladný projekt ale dostal architekt za úkol zjednodušit, ubude proto nákladných schodišť, výtahů i nadbytečného sociálního zařízení. Nová cena oprav by měla být do 169 milionů korun bez DPH. "Jedná se o finanční strop, předpokládáme, že zakázka bude vysoutěžena za nižší částku," řekl novinářům dříve radní pro kulturu Jan Wolf (KDU-ČSL/Trojkoalice).

Budova Šlechtovy restaurace, dříve známá pod jménem Královská dvorana, je kulturní památkou. Jméno nese po posledním majiteli Václavu Šlechtovi. Její nejstarší část pochází z konce 17. století, objekt byl ale dostavěn v polovině 19. století. V roce 1978 a o dva roky později budova vyhořela, od té doby chátrá. Poničila ji také povodeň v roce 2002.

Ve chvíli, kdy začne samotná rekonstrukce, vypíše město tendr, v němž bude hledat provozovatele restaurace.

Oprav se dočká také okolí restaurace. Město již vypsalo tendr na odvoz přebytečné zeminy. Vybraná firma by měla odvézt asi 2000 metrů krychlových zeminy. U restaurace rovněž vznikne nové gastronomické zazemí a nově tady budou dvě restaurace.

0 komentářů
přidat komentář

Související články