Pergola bez nosných sloupů je lepší než markýza

Vložil
Tisková zpráva
27.04.2016 13:25
Markýza je jedním z nejčastěji volených řešení při zastřešení teras. Jejich nevýhodou je ale menší odolnost vůči negativním vlivům počasí. Odolnější alternativou s delší životností a po všech stránkách praktičtější volbou je hliníková pergola bez nosných sloupů.

Hliníkové pergoly
mají řadu výhod – na rozdíl od běžných markýz jsou pevné a odolné i vůči silnému dešti a povětrnostním podmínkám. Lehká hliníková konstrukce přitom nijak nezatěžuje stavbu. Zákazníci ocení takřka nulovou  potřebu údržby.

Hliníková pergola Suntech MN-2

Stahovací střecha hliníkové pergoly

Ve velké oblibě jsou ale tyto moderní pergoly především díky stahovací střeše, kterou lze stáhnout a v případě potřeby  opět roztáhnout. K tomu není zapotřebí žádné fyzické námahy – střecha se stahuje pomocí motoru, který se ovládá dálkovým ovládáním. Stahovací střecha je vyrobena z třívrstvého PVC, které chrání před sluncem i deštěm. Spodní vrstva je designová, střední brání průchodu slunečních paprsků a horní vrstva zajistí snadné odtékání vody. Střecha jako celek má také vynikající termoizolační vlastnosti, takže pod markýzou zachovává příjemné klima. Zastřešení odolává větru až do 117 km/h.

Provedení konstrukce a střechy

Hliníkové pergoly bez nosných sloupů společnost ATYPY, s. r. o., nabízí ve dvou provedeních, každý model má svůj tvar – např. pergola Suntech MN-2 je mírně zaoblená, což ji činí ještě atraktivnější.

Hliníková pergola Suntech MN-2

Naopak pergola Suntech MN-3 je uchycena nad zastřešením, což umožňuje výrobu větších rozměrů. Maximální šířka je tak 13 metrů s výsuvem až 5 metrů.

Aby pergola z architektonického hlediska perfektně zapadla do prostředí, je možné vybírat z několika barevných variant, a to v případě konstrukce i zastřešení. Povrch konstrukce chrání termosetový práškový lak v osmnácti odstínech a třech typech povrchů. Konstrukci však lze dle požadavku zákazníka nalakovat do kteréhokoliv z 210 odstínů dle vzorníku RAL.

Zastřešení je standardně ve čtyřech barvách (slonovinová kost, šedá, bílá, cappuccino), případně je možné zvolit průhledné zastřešení v černé nebo bílé barvě. Průhledná střecha je vhodná terasy orientované na sever, kde slouží především jako ochrana proti dešti.

Hliníková pergola se stahovací střechou Suntech MN-3

Pergola na míru s 5letou zárukou

Hliníkové pergoly bez sloupů jsou vhodné jak na terasy soukromých objektů, tak i těch komerčních. Firma ATYPY, s. r. o, nabízí sestavení pergoly na míru.  Na hliníkové pergoly s posuvnou střechou navíc dává 5 let záruku.

Podívejte se na hliníkové pergoly bez sloupů, ale i na varianty se sloupy.
0 komentářů
přidat komentář