Pleskotovy nové byty v Litomyšli mají vážné problémy

Vložil
ČTK
26.08.2006 11:35
Pardubice

Pardubice - V nových moderních bytových domech v Litomyšli jsou vážné závady. Nejhůře je na tom dům, který loni pro radnici dostavěla První litomyšlská stavební podle projektu renomovaného architekta Josefa Pleskota. Architekt za návrh domu loni získal druhé místo v jedné z kategorií soutěže Nový domov. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes v příloze pro Pardubický kraj.

Obyvatelé si stěžují na plíseň, popraskané zdi, zatékání vody, špatné fungování topení a na zamrzání rozvodů vody ve sklepích. Kvůli opadávání omítek ze stropu se museli někteří na čas přestěhovat. V létě je horních patrech domu obrovské horko, když zaprší, ze stropů kape voda.
Podle úředníků radnice může za závady projektant i stavební firma. Opravy se ale podle lidí táhnou. "Závady musejí být zkonzultovány s dodavatelem, projektantem a architektem, proto se někdy zdá, že termíny řešení jsou příliš dlouhé," tvrdí radnice.
Potíže Litomyšle s moderními stavbami začaly v zimě před třemi lety. To se začala naklánět pod vahou sněhu originální střecha tribuny atletického stadionu na Černé Hoře. Daleko vážnější byla havárie střechy městské sportovní haly, jejíž konstrukce nevydržela letos v zimě tíhnu sněhu a prohnula se.

> Litomyšlská architektura opět oceněna


> Litomyšl zažalovala architekta poškozené sportovní haly [16.8.2006]
0 komentářů
přidat komentář