Ve Znojmě vznikne nová hasičská zbrojnice, má stát 120 milionů

Vložil
ČTK
22.03.2016 23:05
Znojmo

Znojmo - V areálu policie ve Znojmě vznikne za státní peníze nová hasičská zbrojnice. Odhadované náklady se pohybují okolo 120 milionů korun, řekl dnes novinářům náměstek ředitele jihomoravských hasičů Václav Špéra. Podle něj by stavba mohla začít letos, hasiči by se do ní chtěli přestěhovat v roce 2018.

Podle Špéry současná zbrojnice hasičům nevyhovuje. "Jsou to staré prostory a především garáže mají nevyhovující stav. Pro současnou techniku je to částečně i nebezpečné, protože tam zůstávají jen centimetry na vyjíždění. Z toho důvodu potřebujeme novou stanici, kde budou jak lepší prostory pro garážování aut s lepším uspořádáním, tak i podmínky pro hasiče," uvedl Špéra.

Hasiči nyní čekají na vydání stavebního povolení. "Jakmile ho budeme mít v ruce, zahájí se další kroky, výběrové řízení a tak dále. Předpokládáme, že po výběrovém řízení budou náklady ještě nižší, než se nyní předpokládá. Optimální by bylo, kdyby stavba začala letos a hotovo by bylo v roce 2018," dodal Špéra.

Výhodou nové zbrojnice bude, že je plánovaná v policejním areálu, kde nedávno započala také stavba výjezdového stanoviště záchranářů. Všechna tři sídla záchranných složek tak budou v jednom areálu. "Jsou to jednotky, které spolupracují téměř u každého zásahu. Budeme si lépe vyměňovat informace a výhody sídel na jednom místě jsou jednoznačně dobré," doplnil Špéra s tím, že u znojemských hasičů pracuje zhruba padesátka zaměstnanců.

0 komentářů
přidat komentář