Investoři chtějí za dvě mld. Kč přestavět kasárna v Jičíně

Vložil
ČTK
25.08.2006 18:10
Hradec Králové

Hradec Králové - Skupina zahraničních investorů chce dát do přestavby kasáren v Jičíně dvě miliardy korun. V areálu by mělo vzniknout sanatorium pro Čechy žijící v zahraničí a další objekty služeb. Developerská společnost Global Resources zastupovaná jičínskou rodačkou dlouhodobě žijící v  USA již jičínským radním představila první podrobnější studii záměru. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes v příloze pro hradecký kraj.

    Investoři chtějí kasárna V Lipách proměnit na luxusní sanatorium pro Čechy, kteří dlouhodobě žijí v zahraničí a stáří by rádi strávili v rodné zemi. V šestihektarovém areálu by měla také být hokejová hala, obchodní pasáže s restauracemi, multikino, hotel, konferenční centrum a rodinné domky. Pod plochou kasáren by mělo vzniknout podzemní parkoviště. Po dokončení by měla všechna zařízení nabídnout zhruba 300 nových pracovních míst.
    "Investor má zájem prakticky o celé kasárny s  výjimkou budovy, kterou stále rezervujeme pro uvažované přestěhování okresního soudu," uvedl jičínský starosta Martin Puš. Kasárna radnice získala od armády loni na podzim. Výstavbu areálu včetně projektové přípravy a doby potřebné na získání všech potřebných povolení odhaduje investor asi na tři roky.
    Vedení města by se mělo k záměru jasně vyjádřit do říjnových komunálních voleb. "Z dosavadních setkání mám pocit, že firma svůj záměr myslí opravdu vážně. Zároveň si však uvědomuji, že jednání jsou teprve na začátku a v byznysu je možné všechno," uvedl Puš.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
chybné foto
29.08.06 08:47
zobrazit všechny komentáře

Související články