V Řepích vyroste sportovní areál za 300 milionů korun

Vložil
ČTK
17.02.2016 19:05
Praha

Praha - V Praze-Řepích vyroste sportovní areál se dvěma halami, krytým bazénem, ubytováním a restaurací za 300 milionů korun. Zakázku na stavební práce schválila rada městské části, vyplývá z usnesení rady na webu. Radnice plánuje areál pronajmout soukromému správci, který by si některé části, například hotelu nebo fitness, dovybavil. Podle původních předpokladů měla být stavba zahájena již v roce 2014, kdy bude skutečně zahájena, nyní není jasné.

Areál má vzniknout na dvou hektarech na jihovýchodním okraji Řep v bývalém areálu Vojenských staveb. Základ centra budou tvořit vzájemně propojené objekty sportovní haly, krytého bazénu a domu s ubytováním a restaurací, které ze tří stran uzavřou prostorné náměstí. Z jihu pak na ně navážou venkovní sportoviště a ze severu parkoviště.

Jedna hala má mít hrací plochu 44 krát 22 metrů a hlediště pro 400 až 600 diváků. V druhé z hal bude umístěna tréninková hrací plocha o rozměrech 28 krát 16 metrů. Krytý bazén je navržen s délkou 25 metrů, šesti plaveckými drahami s maximální hloubkou 1,6 metru a s wellness zázemím.

Poslední budova bude sloužit jako restaurace pro asi 60 lidí a ubytovací zařízení se stejnou kapacitou na dvoulůžkových pokojích. Mezi venkovními sportovišti mají být tři tenisové kurty a tři hřiště na plážový volejbal nebo horolezecká stěna. Na části území vznikne náměstí se zelení.

0 komentářů
přidat komentář