Komerčně obchodní centrum změní do dvou let vzhled Mostu

Vložil
ČTK
22.08.2006 23:55
Most

Most - Společnost CRESTYL (dříve HUTS) vybuduje v prostoru mosteckého I. náměstí komerčně obchodní centrum, jehož součástí bude i 100 bytů a dvoupatrové podzemní garáže s 350 parkovacími místy. Práce na stavbě, která výrazně změní vzhled centra města, by měly začít na přelomu letošního a příštího roku. Termín otevření centra je první čtvrtletí 2008, řekl při dnešní prezentaci projektu Omar Koleilat z firmy CRESTYL management.

    Výstavba centra měla začít v červenci, zbrzdilo ji odvolání občanského sdružení Architektonicko Ekologický Servis proti územnímu rozhodnutí. "V červenci už rozhodnutí nabylo právní moci, začátkem září proto požádáme o vydání stavebního povolení," uvedl Koleilat.
    Náklady na vybudování komerčně obchodního centra, kde budou kromě bytů a garáží prostory pro 95 obchodních jednotek, velká restaurace a pět stánků s rychlým občerstvením, dosáhnou 800 milionů korun. Návratnost investice Koleilat odhaduje na devět let.
    "Výstavba centra přinese 650 pracovních míst, což je pro Mostecko s dlouhodobě nejvyšší mírou nezaměstnanosti dobrá zpráva. Dalších 300 až 500 nových příležitostí vznikne v obchodech a asi 100 lidí se uplatní při správě obytných domů, ostraze či úklidu objektů a garáží," doplnil Koleilat.
    Byty ve třech domech už firma nabízí, informace zájemci získají na telefonním čísle 476 101 210 či internetové adrese www.rezidenceodeon.cz. Byty o velikosti od 28 do 114 metrů čtverečních lze získat za 500.000 korun až 3,5 milionu korun. "Bude to luxusní bydlení na úrovni rodinného domu, ale bez starostí s tím spojených. K bytům na nejlepším místě v centru města náleží i parkoviště se 76 místy," dodal Koleilat.
    CRESTYL patří po fúzi pod investiční fond GEM, jenž financuje projekty v celkové hodnotě asi osm miliard dolarů (zhruba 176 miliard korun).
0 komentářů
přidat komentář