Anketu Sedm divů Olomouckého kraje vyhrál sloup v Uničově

Vložil
ČTK
23.01.2016 20:05
Olomouc

Olomouc - Mariánský sloup v Uničově na Olomoucku zvítězil v letošním ročníku ankety Sedm divů Olomouckého kraje, která propaguje pozoruhodná místa regionu a místní pamětihodnosti. Ankety se zúčastnilo 2199 lidí, kteří měli na výběr ze dvou desítek zajímavostí, řekl ČTK její produkční Ivo Heger.

"Mariánský sloup na centrálním Masarykově náměstí v Uničově podpořilo 753 účastníků ankety. Památka tak získala zhruba třetinu z celkového počtu hlasů," uvedl Heger. Na druhém místě skončila zrekonstruovaná Tančírna v Račím údolí u Javorníku a třetí příčku obsadil poutní kostel v Dubu nad Moravou.

Starosta Uničova Dalibor Horák (ODS) vítězství místního mariánského sloupu přičetl významu tohoto díla postaveného jako poděkování za záchranu města před husity, tak i kampani na sociálních sítích.

Anketa Sedm divů Olomouckého kraje navazuje na hlasování, které v letech 2011 a 2012 pořádalo hejtmanství. Nové vedení kraje vzešlé z posledních voleb už v pořádání nepokračovalo. Třetí ročník ankety zorganizoval původní tým pořadatelů.

V roce 2012 se vítězem ankety Sedm divů Olomouckého kraje staly Rychlebské stezky pro horskou cyklistiku v obci Černá Voda na Jesenicku. V hlasování, do nějž se zapojilo 4896 lidí, získaly 954 hlasů. Druhé místo obsadilo poutní místo Panny Marie Pomocné ve Zlatých Horách a na třetí příčce skončil zámek Tovačov.

0 komentářů
přidat komentář