Sokolov chce zmodernizovat nábřeží Petra Bezruče

Vložil
ČTK
26.12.2015 19:05
Sokolov

Sokolov - Sokolov připravuje studii rekonstrukce nábřeží Petra Bezruče. Ulice v centru města je hojně využívána k parkování, stav komunikace už je nevyhovující. Na nábřeží mají být podle studie vykáceny stromy, mezi něž řidiči při parkování nyní musí zajíždět, parkovacích míst by přesto zřejmě ubylo. Do příštího roku zatím město vyhradilo na projekt 1,2 milionu korun, řekl ČTK místostarosta Sokolova Karel Jakobec (ODS).

"Nejzásadnější změnou nábřeží u Lobezského potoka by byla samozřejmě výměna povrchů, nyní už jsou tam místy skutečně velké díry. Problém ale je, že i při výstavbě maximálního počtu parkovacích míst by jich na nábřeží nově byla pouze polovina současného stavu," uvedl Jakobec. V ulici, která leží v centru Sokolova nedaleko dvou největších náměstí, by to pro řidiče mohlo představovat značný problém.

Prostor pro auta by se mohl zvětšit přesunutím chodníku přímo do koryta potoka. Vznikla by tak jakási visutá lávka. "Tento návrh ale zřejmě bude kolidovat s protipovodňovým systémem. Zatím čekáme na oficiální vyjádření Povodí Ohře," řekl starosta Sokolova Jan Picka (ČSSD).

Dalším problémem na nábřeží je také množství vzrostlých stromů, z nichž některé už nejsou v dobrém stavu. "Zcela jistě budou muset být vykáceny alespoň některé stromy s tím, že nová výsadba by se týkala spíš druhého břehu potoka, aby stromy nestínily do oken přilehlých budov," doplnil Jakobec.

Definitivní varianta proměny nábřeží by měla vyplynout z projektové dokumentace v příštím roce. S realizací by město chtělo začít v roce 2017.

0 komentářů
přidat komentář

Související články