Nejrušnější dopravní uzel v Brně zdobí po úpravách 12 habrů

Vložil
ČTK
17.08.2006 18:35
Brno

Brno - Prostranství před hlavním železničním nádražím, nejrušnější uzel městské hromadné dopravy v Brně, se dočkal základních oprav. Na zastávkách se objevily přístřešky pro cestující, kteří se dosud museli v dešti nebo při velkých vedrech tísnit v podchodech pod nástupišti. Refýže také ozdobila zeleň - 12 habrů zasazených v betonových skružích.

"Úpravy stály tři miliony korun z pokladny městské části," řekl dnes ČTK mluvčí Brna-středu Roman Burián. Přístřešky dodala soukromá firma, která na ně umístí reklamní plochy. "Tím se nám snad část nákladů vrátí," uvedl Burián. Desetitisíce lidí, kteří denně před železničním nádražím přesedají, budou moci využít i opravené lavičky. Městská část se k úpravám odhodlala i proto, že prostranství je tím prvním, co z jihomoravské metropole spatří zahraniční návštěvníci přijíždějící vlakem.
S lavičkami a stromky se pojí obavy z vandalismu. Přestupní uzel před nádražím je totiž také styčným bodem všech brněnských nočních autobusů. "Nepochybuji, že právě stromky budou pro vandaly mimořádně atraktivní," řekla novinářům starostka Brna-středu Dagmar Hrubá.
Podle Hrubé je v městské části Brno-střed ještě asi 100 míst, kde cestujícím městskou hromadnou dopravou schází základní komfort. "Budeme se snažit dát je postupně do pořádku," slíbila nedávno starostka.


Spravte si chuť a podívejte se, jak vypadají městské prostory tam, kde je jejich návrh svěřen odborníkům:

Nové městské prostory
Jan Gehl & Lars Gemzoe

Standardní cena 890 Kč, cena u nás 650 Kč.
Posledních pár kousků!
6 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Město?
Jan Kratochvíl
17.08.06 07:09
...pokus
Štěpán Tomas
17.08.06 10:30
Degradace
Martin Rosa
17.08.06 10:44
beru zpět svůj předešlý komentář...
Martin Rosa
21.08.06 11:35
autori?
manolo
23.08.06 10:43
zobrazit všechny komentáře