Nová kuželna za miliony se v Aši otevře v prosinci

Vložil
ČTK
12.11.2015 20:35
Pardubice

Aš (Chebsko) - V nové kuželně v Aši by se už v prosinci měly odehrát první turnaje. Stavba za 14 milionů korun bude dokončena do několika následujících týdnů, informoval dnes v tiskové zprávě mluvčí ašské radnice Milan Vrbata. Místní kuželkáři tak získají zázemí, které jim umožní pořádat i mistrovské soutěže. Jen kuželkářská dráha bude stát 2,2 milionu korun.

"Oddíl Kuželky Aš zde plánuje první turnaje už v prosinci. Podle mínění samotných kuželkářů v Aši vzniká špičkové sportoviště, srovnatelné s nejmodernějšími drahami u nás. Ašští kuželkáři už dostali nabídku uspořádat zde v příštím roce republikové mistrovství v některé z mládežnických kategorií," uvedl Vrbata.
Montáž čtyřdráhy je podle mluvčího naplánována na polovinu listopadu. Sportovci budou mít v nové budově k dispozici šatny, sociální zařízení, prostor pro občerstvení a klubovnu. Kuželna se staví v proluce mezi tělocvičnou a mateřskou školou v ulici Gustava Geipela.
Výstavbu kuželny hradí město z vlastního rozpočtu. Na příští rok pak vedení Aše naplánovalo rekonstrukci samotné ulice Gustava Geipela, kde je jedna z nejhorších vozovek ve městě vůbec. Rekonstrukce ulice, u níž kuželna sídlí, by měla město vyjít na 15 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář