V Ostravě se v pátek otevře městský stadion opravený za miliardu

Vložil
ČTK
11.11.2015 21:00
PROJEKTSTUDIO

Ostrava - Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích čeká v pátek po rozsáhlé rekonstrukci za téměř miliardu korun slavností otevření. Událost završí mezistátní fotbalové utkání mezi Českou republikou a Srbskem. Novinářům to dnes řekl primátor Tomáš Macura (ANO). Pod modernizaci, která začala v roce 2012, nyní stadion splňuje podmínky pro konání mezinárodních akcí.

Během dvou etap renovace byly vystavěny nové východní, jižní a severní tribuny a renovována tribuna západní. Opraveno bylo i hřiště a komunikace, inženýrské sítě či osvětlení a byl položen nový trávník a tartan.

"V současné době má stadion maximální kapacitu 15.000 sedících diváků a splňuje veškeré podmínky a certifikace ke konání národních a mezinárodních sportovních akcí v atletice a ve fotbale," uvedl primátor. Dodal, že atletický mítink Zlatá tretra Ostrava má i díky novému stadionu možnost dostat se mezi elitní mítinky celosvětového atletického seriálu Diamantová liga. "Ostrava bude navíc v roce 2018 pořádat Kontinentální pohár v atletice," doplnil.

"Městský stadion splňuje také přísná kritéria FAČR, UEFA a FIFA pro pořádání prvoligových, mezinárodních pohárových a mezistátních fotbalových zápasů," uvedl Macura.

Právě v pátek bude stadion hostit mezistátní přátelské utkání se Srbskem. Naposledy se reprezentanti České republiky podle zástupců města představili v Ostravě před 15 lety, když se v roce 2000 odehrál na stadionu na Bazalech zápas se Slovinskem.

Diváci, kteří se na fotbal chystají, ale musí počítat se složitější dopravní situací. V hale proti městskému stadionu se totiž bude hrát hokejový zápas mezi týmy Vítkovic a Třince, jehož začátek byl posunut na 16:30. Fotbalový zápas začne ve 20:30, fotbalový stadion se pro diváky otevře už od 19:00.

Podle náměstka primátora pro dopravu Ivo Hařovského (ČSSD) lze očekávat, že oba zápasy budou vyprodány. Město proto počítá s tím, že vozidla budou kromě okolí obou sportovišť parkovat také v Dolní oblasti Vítkovice. Připraveno bude zhruba 3600 parkovacích míst. Posílena má být také městská hromadná doprava mezi sportovišti a Dolní oblastí Vítkovice.

1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Oprava stadionu pro 15 tis.diváku za miliardu?
Lubomír Hruška
12.11.15 10:48
zobrazit všechny komentáře

Související články