V Brně postaví atletickou halu za 350 milionů bez soutěže

Vložil
ČTK
10.11.2015 21:25
Brno

Brno - Brněnští zastupitelé dnes schválili memorandum o spolupráci mezi městem, Masarykovou univerzitou a Českým atletickým svazem, které má podpořit přípravu, výstavbu a provoz nové atletické haly. Užívala by ji univerzita i atleti. Předpokládané náklady se pohybují od 250 do 350 milionů. Podle primátora Petra Vokřála (ANO) by mohla výstavba začít v roce 2017. Město se bude snažit získat dotaci.

Memorandum podpořilo 41 členů z pětapadesátičlenného zastupitelstva. Hala by mohla stát naproti Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity v univerzitním kampusu. Město chce výstavbou pomoct atletům. "V Brně je kolem 4500 atletů od těch nejmenších až po nejstarší kategorii. Tito lidé nemají přes zimu kde adekvátně trénovat a hledají si provizorní prostory," uvedl Vokřál. Mládežnické i seniorské atletické kluby z Brna přitom patří ke špičce v České republice.

Podle primátora by byla hala vytížená, protože by ji využívaly jak atletické a sportovní kluby k tréninkům, tak Masarykova univerzita pro výuku. "Sloužila by převážně atletům, ale plnila by víceúčelovou funkci. Nebylo by tam úplně všechno, ale k atletice by se daly doplnit i jiné sporty," řekl Vokřál. Dodal, že hala by měla splňovat kritéria pro pořádání závodů. "Neděláme si však ambice, že by mohla sloužit například pro mistrovství," doplnil Vokřál.

Podle něj je ale projekt na začátku. Bude vznikat studie a začnou se řešit pozemkové záležitosti v kampusu. "Do března bychom chtěli mít hotovou studii tak, abychom věděli, jak bude hala vypadat a kolik přesně bude stát. Podobné atletické haly stojí více než čtvrt miliardy korun. Potom zpracujeme projektovou dokumentaci, a pokud bude vše bez problémů, mohlo by se začít stavět v roce 2017," uvedl primátor.

1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Bez soutěže?
Lubomír Hruška
11.11.15 07:53
zobrazit všechny komentáře

Související články