Stovky zaměstnanců ministerstva školství změní kanceláře

Vložil
ČTK
03.11.2015 21:00
Praha

Praha - Asi 460 zaměstnanců ministerstva školství se na začátku roku 2016 přestěhuje do kancelářské budovy Harfa Office Park. Jde o pracovníky sekce operačních programů, která v současné době sídlí v jiných komerčních kancelářích v pražském Karlíně. Nová nájemní smlouva ušetří 40% současných ročních nákladů, uvedlo v tiskové zprávě ministerstvo.

Nájemní smlouva byla uzavřena na sedm let, tedy na dobu trvání nového operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání. Výdaje na pronájem budou hrazeny z evropských prostředků. "Uzavřením nové nájemní smlouvy dojde oproti stávajícímu stavu k roční úspoře na nájemném ve výši 27,69 milionu korun, která činí zhruba 40% současných ročních nákladů," uvedlo ministerstvo. Vyplývá z toho, že by se roční nájem měl snížit z více než 69 milionů na asi 41,5 milionu korun.

Společnost C&R Developments, která kancelářskou budovu na Harfě vlastní, zvítězila v poptávkovém řízení. Ministerští úředníci budou sídlit ve stejných prostorách jako například ING Bank, Allianz nebo Český svaz ledního hokeje.

0 komentářů
přidat komentář