Kladno vypíše soutěž na proměnu pěší zóny T. G. Masaryka

Vložil
ČTK
21.10.2015 23:45
Kladno

Kladno - Kladno vypíše soutěž na proměnu pěší zóny T. G. Masaryka. Město plánuje její rozšíření, přibude také zeleň. Práce začnou zřejmě v roce 2017, během příštího roku by měl být zpracován projekt. ČTK to dnes řekl architekt Ondřej Rys, který má rozvoj města Kladna na starosti. Přeměna bude stát desítky milionů korun a bude rozdělená do několika etap.

    Město nedávno přímo na pěší zóně uspořádalo setkání s občany. Z něj vyplynulo, že jim chybí například zeleň, více laviček nebo častější úklid. Poté následovalo jednání s majiteli obchodů a dalších nemovitostí u zóny. Soutěž chce radnice vypsat v prosinci nebo lednu. "Součástí zadání bude rozšíření pěší zóny směrem k náměstí Svobody a podobně i směrem k autobusovému nádraží," uvedl Rys. Do úprav by měly být zahrnuty také navazující boční ulice u pěší zóny.
     Radnice chce také pořádat více akcí v dolní části pěší zóny na náměstí Starosty Pavla. V prosinci tak kromě návštěvy tradičních adventních akcí budou lidé moci bruslit přímo na náměstí, kde na ploše vedle kostela bude instalovaná ledová plocha.
    Kladenská radnice také plánuje, že odkoupí budovu bývalého kina Oko u pěší zóny, které nedávno fungovalo jako ubytovna. Nyní je objekt prázdný, a pokud se město domluví s majitelem na prodejní ceně, koupí ho. Odhadní cena činí 36 milionů korun. "Zatím jednáme, chtěli bychom cenu dostat na cenu odhadní," řekl primátor Kladna Milan Volf (Volba pro Kladno). V budově by vzniklo kulturní centrum s malým sálem pro koncerty a podobně.
0 komentářů
přidat komentář

Související články