Kulturní dům v Nymburce koupí Rus z Poděbrad

Vložil
ČTK
10.08.2006 00:05
Praha

Mladá Boleslav/Nymburk - Novým majitelem kulturního domu v Nymburku se stal ruský podnikatel žijící v Poděbradech Alexej Kremenčuk, který objekt koupil od odborářů strojírenského podniku ŽOS. Kremenčuk tvrdí, že hodlá objekt modernizovat a zachovat pro kulturu. Popřel, že zde má vzniknout například kasino či nevěstinec. Uvedl to dnešní Nymburský deník.

Odboráři ŽOS se snažili prodat objekt již od loňského roku, ale dlouho nemohli najít vhodného kupce. Dohodu s Kremenčukem dosud tajili, protože se obávali prozradit podrobnosti před podpisem smlouvy. V kulturním domě sídlilo řadu let městské kulturní středisko, které i organizovalo kulturní program v objektu. Nyní se bude muset zřejmě vystěhovat do náhradních prostorů, které pro ně již zařizuje město v jiném objektu.
Kremenčuk pro list uvedl, že chce na objektu nechat udělat novou fasádu a později vylepšit i sociální zařízení, elektroinstalaci či opravit střechu. Chce opravit pódium, instalovat novou aparaturu a světla, opravit restauraci a zřídit zde rychlé občerstvení. Z restaurace by mohl vzniknout jazzový bar. V objektu chce pořádat kulturní akce a chce spolupracovat i se školami, které by mohl využívat sál například pro divadelní kroužky a další aktivity. V prvním patře plánuje rehabilitační centrum s kadeřnictvím, soláriem, masážemi a kosmetikou.
Kremenčuk již vyhlašuje konkurz na architekta, který připraví projekt. "Chci po něm návrh vyřešit tak, aby se mohla spousta věcí dělat při provozu, protože chci otevřít co nejdřív," řekl listu ruský podnikatel.
0 komentářů
přidat komentář