Petrova bouda v Krkonoších získala stavební povolení

Vložil
ČTK
07.10.2015 23:25
Praha

Praha - Budova, která má na hřebeni Krkonoš nahradit objekt vyhořelé Petrovy boudy, získala stavební povolení. Společnost Snowy Chalet plánuje zahájit výstavbu nového objektu už letos, a dokončit jej do konce roku 2019. Investiční náklady firma odhaduje na 120 milionů korun.

    Stavební povolení vydané radnicí ve Špindlerově Mlýně nabylo právní moci 29. září. Podle serveru iDnes disponuje firma Snowy Chalet už od letošního jara také souhlasem Správy Krkonošského národního parku a energetické společnosti ČEZ. Už letos by tak mohly začít na místě vyhořelé Petrovy boudy nezbytné úpravy inženýrských sítí a trafostanice.
    Vydání stavebního povolení předcházela lednová dohoda mezi společností Snowy Chalet a památkáři o podobě objektu. Památkáři původně požadovali postavit repliku vyhořelé stavby, což firma odmítala jako ekonomicky neúnosné. Výsledný kompromis počítá se dvěma menšími budovami, které mají navázat na podobu z přelomu 19. a 20. století.
    Nová Petrovka by měla nabídnou ubytování pro přibližně 50 lidí ve společné noclehárně i samostatných pokojích, stravování ve venkovním i vnitřním bufetu či welness s vířivkou, parní lázní a saunami. Její samoobslužnost tkví v tom, že si zájemci nejprve ve špindlerovském infocentru vyzvednou klíče a na Petrovce přespí ve spacáku s jednorázovou vložkou, aniž by k tomu potřebovali personál.
    Původní Petrova bouda stála v nadmořské výšce 1288 metrů. Chátrající objekt byl od roku 2008 uzavřen pro turisty a podle některých odborníků hrozilo, že se kvůli špatnému technickému stavu zřítí. V srpnu 2011 budovu poškodil rozsáhlý požár. Podle hasičů byl oheň založený úmyslně, policie však pachatele neodhalila.
0 komentářů
přidat komentář

Související články