V Praze 8 má vyrůst obytně-obchodní centrum Plazza Střížkov

Vložil
ČTK
29.08.2015 19:40
Praha

Praha - Na pražském Střížkově by mohlo vyrůst nové obytné a obchodní centrum nazvané Plazza Střížkov. Jde o stavbu tří různě vysokých budov mezi ulicemi Teplická a Střížkovská. ČTK to dnes zjistila z dokumentu zařazeného do databáze EIA, v níž je posuzován vliv staveb na životní prostředí. Oznamovatelem stavby je společnost Oxcorp.

    Na Střížkově v Praze 8 by měly vyrůst tři domy, které budou mít tři, pět a 11 pater. "Jedná se o objekty určené k bydlení s prostory ke komerčním aktivitám," píše se v dokumentaci. Uvnitř by tak kromě 94 bytů pro asi 330 lidí měly být například restaurace, kanceláře, fitness nebo centrum pro rodiče s dětmi. Zastavěná plocha má být 3203 m². Zbourány budou objekty, které nyní na pozemku stojí.
    Součástí stavby je také vybudování podzemního parkoviště, které bude mít kapacitu 189 míst. Celkem budou mít stavby tři podzemní podlaží. Parkoviště bude sloužit veřejnosti.
    Rovněž má být opraven park, který se nachází v severním cípu pozemku. Ten je podle dokumentace nyní zanedbaný, neudržovaný a rostou tu náletové dřeviny a neslouží tak rekreaci obyvatel.
    Kdy by se mělo začít stavět, není z dokumentace jasné. Pouze je v ní uvedeno, že stavba začne do jednoho roku od vydání stavebního povolení a trvat by měla asi 36 měsíců.
0 komentářů
přidat komentář

Související články