V Boskovicích se připravuje výstavba více než 200 bytů

Zdroj
Vladimír Klepáč
Vložil
ČTK
03.08.2006 19:10
Praha

Boskovice (Blanensko) - Boskovice na Blanensku hledají firmu, která ve městě v prostoru za nemocnicí postaví do roku 2017 činžovní domy s  nejméně 216 byty. O projektu chce zatím jednat se sedmi společnostmi, které se o  něj již v minulosti zajímaly. Vítěze město vybere ještě do konce letošního roku.

    "Půjde o největší bytovou výstavbu v porevoluční historii města. Lze odhadnout, že projekt přijde na asi 300 milionů korun," řekl dnes ČTK boskovický starosta František Sivera.
    Nyní je podle něj na oslovených firmách, aby radnici navrhly, jak by v budoucnu mohla nová čtvrť s činžovními domy v prostoru pod boskovickou nemocnicí vypadat. Vybraná společnost pak dostane půl roku na to, aby stavební projekt podrobně rozpracovala.
    Radnice je ochotna přivést do vybrané lokality všechny inženýrské sítě. Nově postavené byty budou buď prodány do osobního vlastnictví nebo je budou spravovat nově vytvořená družstva. Radnice chce, aby alespoň 40 bytů stálo do čtyř let.
    "Byty nutně potřebujeme. Již nyní je po nich velká poptávka. Budujeme průmyslovou zónu, v níž by mohlo najít zaměstnání tisíc až 1200 lidí. Mnozí z nich jistě budou chtít nové bydlení," dodal starosta.
0 komentářů
přidat komentář

Související články