V Praze dnes začíná 9. ročník festivalu Architecture Week

Vložil
ČTK
17.08.2015 11:00
Praha

Praha - V Jiřském klášteře na Pražském hradě dnes začíná devátý ročník festivalu architektury a urbanismu Architecture Week Praha 2015. Potrvá do 18. října. Ústřední výstava festivalu má název Památky mého kraje. V rámci ní všechny kraje České republiky představí nejen své největší architektonické skvosty, ale také kulturu, umění a objekty, které daný kraj nejlépe charakterizují.
    Hlavním kurátorem výstavy je architekt Miroslav Řepa. Kromě výstavy Památky mého kraje budou v Jiřském klášteře umístěny další výstavy, organizované v rámci festivalu: unikátní prezentace WHC UNESCO k 70. výročí jeho založení, expozice Praha sakrální nebo výstava věnovaná nově zrekonstruovaným brněnským vilám. Ve spolupráci s příslušnými ambasádami budou v Jiřském klášteře prezentovány také památky a současná architektura z dalších 27 států světa.
    Pražskou premiéru budou mít výstavy věnované francouzským románským kostelům a anglickým katedrálám. Dále jsou pro veřejnost připraveny přednášky a procházky po celé Praze a mnoho doprovodných akcí. Pro odbornou veřejnost a zástupce krajů se bude konat konference na téma Strategie financování nemovitých kulturních památek.
0 komentářů
přidat komentář

Související články