Vnitroblok v Praze na Žižkově mají nahradit parkovací místa

Vložil
ČTK
04.08.2015 19:10
Praha

Praha - Vnitroblok v Koněvově ulici v Praze na Žižkově má zmizet, nahradí jej parkoviště pro 25 aut. Zelení z Prahy 3 s údajně necitlivou úpravou nesouhlasí. Investor se brání. Prý se nedopustil ničeho špatného. A s projektem souhlasí i radnice.

    Zeleným vadí, že mezi ulicemi Koněvova, Rečkova, Biskupcova a Jana Želivského zanikne dříve zelený vnitroblok a na jeho místě bude parkoviště. "Jedno parkovací místo nabízí investor na webu za 390.000 korun a většina z nich je údajně prodaná, ačkoli pro výstavbu dosud neexistuje povolení," tvrdí opoziční zastupitel Ondřej Rut (SZ).
    Plánu vybudovat parkoviště předcházela oprava zchátralého domu a výstavba půdních bytů. Společnost Půdy real s.r.o. podle jednatele, který si nepřál být jmenován, argumentaci zelených nechápe. "Když jsme nemovitost pořizovali, byla neobydlená a dělala ostudu, vše kolem bylo neprostupně zarostlé," tvrdí investor, podle kterého se díky investici prostor kolem zkultivoval. Projekt má prý navíc podporu radnice.
    "Je třeba zdůraznit, že se v tomto případě nebude rušit žádná zeleň a nepokácí se stromy. Vnitroblok nikdy nebyl zelený idylický kout, někteří majitelé bytů v něm navíc dlouhodobě parkovali," uvedla mluvčí městské části Iva Vojtková. Investor má podle ní v úmyslu rekultivovat prostředí, včetně nové výsadby zeleně. "Navíc ubyde aut, která parkují na ulici," doplnila.
    Zeleným se nelíbí ani v posledních letech stále častější nástavby domů. "Půdní nástavby jsou často necitlivé, předimenzované a vedou k narušení typické střešní krajiny a charakteru tradiční žižkovské zástavby. Na Žižkově jsou takových odstrašujících případů desítky," tvrdí zelení.
0 komentářů
přidat komentář