Přírodovědci budou mít nové univerzitní centrum v Ústí v r. 2019

Vložil
ČTK
31.07.2015 10:35
Ústí nad Labem

Petr Pelčák

Ústí nad Labem - Centrum přírodovědných studií by v Ústí nad Labem mohlo stát v roce 2019. Univerzita J. E. Purkyně (UJEP) teď zadá zakázku na projekt vítězovi architektonické soutěže. Stavba vyjde na 560 milionů korun. ČTK to dnes řekla mluvčí univerzity Jana Šiková.

    Do nové budovy v univerzitním kampusu se přestěhuje přírodovědecká fakulta. "Stejně významný bude objekt i pro další fakulty, které budou využívat laboratoře," uvedla mluvčí. Prostory po přírodovědcích následně obsadí budoucí učitelé.
    Plánovaná budova bude mít podle vítězného návrhu společnosti Pelčák a partner, kterou zastupuje architekt Petr Pelčák, užitnou plochu 15.339 metrů čtverečních. Požadavky na parametry objektu vznesla univerzita už při zadávání soutěže. Je mezi nimi i parkoviště.
    Univerzita předpokládá, že stavět by se mohlo začít v polovině roku 2017. Objekt vznikne na místě původního nemocničního pavilonu A. Budova bývalé porodnice byla srovnána se zemí přes protesty některých historiků a architektů. Univerzita tehdy argumentovala tím, že dispozice objektu nevyhovuje potřebám výuky a rozvoji vědy a výzkumu. Slíbila tehdy, že na novou budovu vypíše soutěž.
    Do soutěže se přihlásilo 22 uchazečů. Na podzim univerzita všechny návrhy představí veřejnosti na výstavě.
    Náklady na projektové práce se odhadují na zhruba 23 milionů korun, demolice nemocnice stála skoro 17 milionů korun. Celou investici hradí ministerstvo školství.
0 komentářů
přidat komentář

Související články