Unica by Target má konečně zastoupení i u nás

Vložil
Tisková zpráva
28.07.2015 00:05
Perfecto design

Novinka z Cersaie poprvé v ČR

Na posledním veletrhu Cersaie se světu představily obklady a dlažby Nomad a Origami italské značky Unica by Target. Na český trh je exkluzivně přináší  Perfecto design. Obě novinky mají hodně co nabídnout. U každé z nich jde o něco trochu jiného.

Základem je poctivý základ

Základem dlaždic je technicky vysoce kvalitní materiál gres porcellanto. Povrch se následně ručně glazuje pastou ze skla a dlaždice se znovu vypálí, aby se základ a povrchová glazura perfektně prolnuly.

Dlažba jako Nomádský koberec

Kolekce s příznačným názvem Nomad vzešla z myšlenky získat podlahu s texturou koberce. Dekor dlaždic opravdu připomíná koberce Nomádských kmenů. Textura je plastická a zrnitá, jako u tkaného koberce, který se po čase zjemnil a zútulnil. Dlažba se hodí pro interiéry, exteriéry, bazény, komerční prostory i na stěny.
Vybírat můžete z deseti živých a teplých barev ve dvou úpravách (normální a broušená), dvou rektifikovaných a modulárních formátech (60x60 a 20x20), mozaikového dekoru (30x30) a listel (30x60) lepených na podkladové síti. Dekor se skládá z 9 vzorů, které jsou náhodně smíchané.  

„Ručné glazovanie umožnilo spojiť odolnosť slinutej dlažby a jemnú krásu luxusnej tkaniny. Výsledkom je Nomád - hodvábny koberec s dotykom orientu
“, říká designérka Martina Šimková z koupelnového studia Perfecto design.

Výjimečná textura vynikne zejména při dobrém osvětlení

Pořiďte si do své ložnice koberec i bez použití koberce

Výjimečně nesymetrické Origami

Dlaždice Origami se netají inspirací v dávném japonském umění skládání papíru. Vzorem pro kolekci se stal právě papír „Kami“, ze kterého se japonské origami skládá.
Povrch je oproti základu lehce, téměř neznatelně, reliéfní, což vytváří dojem pohybu. Pokud je položíte k sobě na sraz, kolekce vytvoří jednolitý povrch bez optického přerušení. Rozměr dlaždice jednoduše přestanete vnímat. 
Kolekce je dostupná v černém a bílém provedení a dvou rektifikovaných modulárních formátech (60x60 a 20x20). Zatímco ve formátu 60x60 existují dva různorodé asymetrické vzory, ve formátu 20x20 je jich dokonce 9.  

Origami nachádza uplatnenie v rôznych štýloch, od retra po moderný, škandinávsky“ dodává designér Jozef Počil.

Dlažba s japonskou inspirací svádí k odpočinku, i když ten samotní Japonci ve zvyku příliš nemají.

Dlažbu je možné kombinovat i napříč barvami.


Prohlédněte si obklady a dlažby Nomad a Origami značky Unica by Target přímo na stránkách Perfecto design.
0 komentářů
přidat komentář

Související články