Střešní balkon VELUX Cabrio®: V neustálém kontaktu s okolním světem

Vložil
Tisková zpráva
21.07.2015 11:05
VELUX Česká republika, s.r.o.

Letní měsíce přímo vyzývají k tomu, aby se člověk vydal do přírody. Každý z nás ale nemá možnost trávit mnoho času venku nebo si v podkroví vystavět terasu, aby se jí tak alespoň přiblížil. Právě proto nabízí společnost VELUX zajímavé a přitom jednoduché řešení – střešní balkon Cabrio®. Ten můžete zabudovat i v takových podkrovních bytech, jejichž dispozice neumožňuje vestavět klasický balkon. Navíc je instalace balkonu Cabrio® mnohem jednodušší a nevyžaduje žádné rozsáhlé stavební úpravy.

Díky střešnímu balkonu Cabrio® můžete doslova vstoupit do okolní krajiny a kdykoliv si užívat venkovního čerstvého vzduchu, aniž byste museli opustit dům. Pouhým rozevřením dvou oken získáte nádherný panoramatický výhled a pocit většího prostoru v místnosti, která bude fantasticky prozářená přirozeným denním světlem.

Ovládání balkonu je velmi jednoduché, jeho otevření zabere jen chvilku. „Balkon vznikne rozevřením dvou oken, která po zavření dokonale splývají se střechou. Horní část okna lze za pomoci kliky vyklopit až do úhlu 45°, spodní prosklené křídlo s výsuvným zábradlím se velmi jednoduše otevře směrem ven,“ vysvětluje Tomáš Švec, produktový manažer společ-nosti VELUX. Po zavření obou oken vznikne sjednocená prosklená plocha, v podstatě velké střešní okno, která přináší velkorysé množství denního světla do bytu. Balkon je možné instalovat do jakékoliv střechy se sklonem od 35° do 53°.

Hlavní výhody střešního balkonu Cabrio®:


Okna balkonu jsou vybavena integrovanou ventilací, díky které může do místnosti proudit čerstvý vzduch, aniž by bylo okno otevřené. Součástí ventilace je také vestavěný a snadno čistitelný filtr proti prachu a hmyzu. Energetickou efektivitu zajišťuje jedinečný systém izo-lace VELUX ThermoTechnology™, který velmi účinně pomáhá vylepšovat parametry rámu oken a následně celého okna a udržuje tak teplo uvnitř vašeho domova. Přestože si v zimě pravděpodobně nebudete užívat dlouhých výhledů z balkonu, minimálně oceníte pohled skrze velké střešní okno.

Sklo střešního balkonu je bezpečné, lepené – pokud by se tak nedopatřením stalo, že by sklo například pod vlivem nárazu prasklo, nevysype se z okna, ani z něj nevypadne. To jistě uvítáte v případě, že vám v bytě pobíhají děti. Jako každý výrobek VELUX, lze i balkon do-plnit o vnitřní a venkovní stínicí doplňky.

Co se týká péče o okna, i na tu jsme mysleli. Také pravidelná údržba je proto snadná. Skla balkonu mají samočisticí vrstvu, díky které se jejich mytí nemusíte věnovat tak často. Sa-motný čisticí efekt je založen na snazším rozkladu organických nečistot a jejich rychlejšímu smývání ze skla. Po aktivaci světlem je povrch skla silně hydrofilní – při dešti se voda rozte-če po povrchu a vytvoří souvislý film. Z toho důvodu chrání speciální vrstva okno také proti rosení. Okna tedy stačí jen čas od času otřít hadříkem nebo omýt přípravkem pro mytí oken.

0 komentářů
přidat komentář

Související články