Na Karlově náměstí v Praze přibudou v červenci nové přechody

Vložil
ČTK
24.06.2015 21:35
Praha

Praha - Na Karlově náměstí v Praze 2 přibudou v červenci přechody pro chodce u ústí Resslovy ulice. ČTK to dnes sdělil mluvčí Institutu plánování a rozvoje (IPR) Adam Švejda. Na náměstí by měla být rovněž pěší zóna před kostelem sv. Ignáce a z Žitné ulice by měl ústit pruh pro cyklisty. IPR připravil i koncepční studii revitalizace parkové části náměstí. V budoucnu tu mohou být kavárna, hřiště a prostor pro kulturní akce.

    "Od července začnou vznikat nové přechody přes křižovatku s Resslovou ulicí, které konečně propojí od sebe oddělené části náměstí a doplní chybějící pěší vazby," uvedl Švejda.
    Zároveň budou opraveny povrchy komunikací po obvodu náměstí a vznikne nový pruh pro cyklisty v Žitné ulici, který spojí Nové Město a Vinohrady. "V neposlední řadě vznikne pěší zóna před kostelem sv. Ignáce a zmizí řada dalších bariér," dodal mluvčí.
    Koncepční studii parkové části náměstí IPR nyní představí na výstavě a na veřejných konzultacích na Karlově náměstí. Občané tu budou moci diskutovat s tvůrci studie a sdělit jim své podněty a komentáře.
    Cílem studie není změna charakteru Karlova náměstí, ale pomocí drobných úprav a minima financí vyřešit místní nejpalčivější problémy. Studie navrhuje prostor pro příležitostné společenské a kulturní akce, bezpečné dětské hřiště nebo kavárnu s posezením v parku. Studie by měla sloužit jako podklad pro navazující krajinářsko-architektonický návrh.
    Na Karlově náměstí již byla zrekonstruována tramvajová trať na jeho západním okraji. Rovněž vznikla tramvajová zastávka naproti budově ČVUT ve směru do Spálené a opraveny byly na této straně náměstí vstupy do parku.
0 komentářů
přidat komentář