Pražští radní se dohodli na správě vltavských náplavek

Vložil
ČTK
23.06.2015 22:05
Praha

Praha - Správu oblíbených vltavských náplavek v Praze bude nadále zajišťovat městská společnost Trade Centre Praha. Dohodli se na tom radní. Firma se bude starat o koordinaci akcí konaných na nábřežích, o nájemní smlouvy a také o úklid břehů. Náplavky se v uplynulých měsících staly tématem pře mezi pražskými radními. Neshodovali na tom, kdo a jak by se měl o atraktivní plochy u Vltavy starat.
    Naposledy se rozpor projevil v průběhu jarní akce Lodě na vodě, kdy se náplavka kvůli přípravě výstavy na několik dnů zcela uzavřela veřejnosti. Náměstek primátorky Matěj Stropnický (Trojkoalice/SZ) tehdy tvrdil, že se tak stalo bez povolení. To ale organizátoři odmítli. Stropnický navíc nedávno uvedl, že náplavkám dominují nejsilnější byznysoví hráči. Opakovaně upozornil, že chybí správce, který by aktivity na nábřežích koordinoval. A koaliční partner ANO podle něj "usilovně odmítá" ustavení komise, která by mohla situaci řešit.
    Pražské náplavky jsou zvláště v letním období oblíbeným cílem Pražanů. Po pravém břehu navíc vede páteřní cyklostezka, po níž denně projedou tisíce lidí.
0 komentářů
přidat komentář

Související články