Milovice by podle kraje neměly trvat na regulačním plánu

Vložil
ČTK
22.06.2015 21:30
Praha

Praha - Vedení Středočeského kraje se nelíbí to, že Milovice požadují pro lokalitu Boží Dar, kde chce kraj vybudovat průmyslovou zónu, regulační plán. Podle hejtmanství se takové dokumenty vytvářejí jen pro území v historických částech měst nebo tam, kde je zástavba. Kraj je připraven takové rozhodnutí města napadnout, řekl v závěrečné diskusi na dnešním jednání středočeského zastupitelstva hejtman Miloš Petera (ČSSD). Město chce záměr regulačního plánu ještě konzultovat s ministerstvem pro místní rozvoj.
    "Město Milovice požaduje na oblast Božího Daru regulační plán. My to jako kraj napadneme, a když tak dáme kasační stížnost," řekl Petera. "Chápu město, že chce vědět, co tam bude, ale to se dá řešit v rámci územního plánu," dodal.
    Kraj chce v bývalém vojenském prostoru v lokalitě Milovice-Mladá vybudovat státem podporovanou průmyslovou zónu, zatím k tomu ale nemá souhlas vlády. Na přípravu zóny jsou potřeba stovky milionů korun. Kraj by mohl nějaké peníze získat z Evropské unie.
    Podle starosty Milovic Milana Poura (ANO) chce radnice regulačním plánem docílit pouze toho, aby město mělo nad zónou větší dohled. "Já teď ještě zjistím nějaké další podrobnosti na Ministerstvu pro místní rozvoj, které má jako vyšší orgán informace k regulačnímu plánu," řekl ČTK. Město podle něj nechce, aby se v zóně například objevil investor, se kterým nebudou obyvatelé souhlasit. "Ještě budeme chtít další vyjádření, jestli uvažujeme správně a jestli to máme správně dané. Co jsem se bavil s radními a s pořizovatelem územního plánu, tak nám to všichni kvitovali, že tím máme opravdu aspoň něco v ruce, nějaký mantinel, kterým to tam můžeme nějakým způsobem regulovat," dodal Pour.
    Prezident Miloš Zeman při nedávné návštěvě Milovic řekl, že největším problémem tohoto města je nezaměstnanost. Chtěl by sem proto spolu s Peterou přitáhnout investora, který bude vyrábět zboží s vysokou přidanou hodnotou, zajistí slušné platy a pomůže i při zlepšení dopravní situace. Poukázal na to, že velký zájem o Českou republiku projevují čínští investoři.
0 komentářů
přidat komentář

Související články