Trojice Rakušanů na čtvrtém reSITE festivalu

Zdroj
Petr Buček, OnePage
Vložil
Tisková zpráva
08.06.2015 14:10
Rakouské kulturní fórum v Praze oznamuje detaily spolupráce s reSITE na čtvrtém ročníku festivalu reSITE. reSITE s podporou Fóra představí Andrease Schwaba, senior experta Hlavního nádraží Vídeň, který se zúčastní panelové diskuze na reSITE konferenci a povede workshop městského plánování pro Institut plánování a rozvoje hl. města Prahy (IPR). Gabu Heindl a Martin Kalab se zúčastní panelové diskuze na reSITE konferenci a večerních debatních salonů.
reSITE 2015 “Sdílené město” bude první konferencí v Evropě, zaměřenou na průnik sdílené ekonomiky, otevřených dat, architektury a udržitelného plánování měst. Festival se bude opět soustředit kolem dvoudenní konference v objektu Forum Karlín ve dnech 18. a 19. června. reSITE 2015 nabídne bohatý program jak profesionálům, tak široké veřejnosti po dobu šesti dnů. V rámci festivalu se uskuteční veřejné cyklojízdy, promítání filmových premiér, hackathon na otevřená data, workshopy odborného plánování a veřejné debaty.
Andreas Schwab se zapojí do panelové diskuze „Soukromý development pro Sdílené město“ ve čtvrtek 18. června 2015 v 11:30. Schwab povede ve středu 17. června workshop pro Institut plánování a rozvoje hl. města Prahy, který připomene hlavní nevyužitou nádražní plochu (brownfield) v Praze. Na akci se budou podílet také další mezinárodní i místní hosté jako Hiroki Matsuura (společník, Maxwan, Rotterdam), Leoš Novotný (generální ředitel, LEO Express), Mark Johnson (zakladatel, Civitas, Denver), Michael Brown (generální ředitel, Calgary Municipal Land Corporation, Calgary) a další.
Gabu Heindl, oceňovaná rakouská architektka se připojí k Adreasu Schwabovi v panelové diskuzi „Soukromý development pro Sdílené město“ ve čtvrtek 18. června 2015 v 11:30. Paní Heindl bude také moderovat večerní salon na téma sdíleného bydlení ve čtvrtek 18. června v 19:00 v Maharal Clubu v hotelu Emblem. Spolu s ní vystoupí Stefan Aue (kurátor Haus der Welt, Berlín) a Kristien Ring (kurátor Self Made City, Berlín).
Martin Kalab, představitel společnosti Wiener Linien Marketing, se zúčastní panelové diskuze “Šíření dobrých městských idejí” v pátek 19. června 2015 ve 14:30. Jakožto odborník, v současné době pracující na budoucím plánu mobility pro město Vídeň, se Kalab také zapojí do večerního salonu o sdílené dopravě ve čtvrtek 18. června v 19:00. Spolu s ním vystoupí Greg Lindsay (dopisovatel pro Fast Company), Rob Khazzam (mezinárodní distributor Uber, Toronto) a Leoš Novotný (generální ředitel, LEO Express, Praha).
reSITE 2015 je organizován ve spolupráci s Institutem plánování a rozvoje hlavního města Prahy, Nadace Vodafone a sponzorován Penta Investments. reSITE je nezisková organizace, jejímž cílem je prozkoumávat a navrhovat nápady sdílení pro lépe obyvatelná, konkurenčně schopná, odolná a spravedlivá města.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář