Hr. Králové vypíše tendr na projekt nového fotbalového stadionu

Zdroj
Zdeněk Rychtera
Vložil
ČTK
10.06.2015 23:50
Hradec Králové

Hradec Králové - Město Hradec Králové vypíše v nadcházejících týdnech tendr na vypracování projektu nového fotbalového stadionu v Malšovicích. Vítěz zpracuje kompletní projektovou dokumentaci pro územní řízení, stavební povolení i provedení stavby. Hodnota zakázky je odhadnuta na pět milionů korun. ČTK to dnes řekl náměstek primátora Jindřich Vedlich. Na stávajícím zastaralém stadionu v Malšovicích má zázemí FC Hradec Králové, který letos sestoupil do druhé ligy.
    Nová fotbalová aréna by měla mít kapacitu 10.000 diváků. Stavět by se měla po etapách na místě nynějšího stadionu. Odhadované náklady na celý stadion po všech etapách jsou asi 400 milionů korun. Pokud by šlo vše hladce, mohlo by se na novém stadionu hrát v roce 2018, uvedli dříve představitelé města.
    Vítěz pro zpracování dokumentace bude mít jako podklad k dispozici studii proveditelnosti nového stadionu, kterou zpracoval architekt Tomáš Vymetálek, a dokumenty dřívějšího územního rozhodnutí pro stavbu stadionu z roku 2007. "Bude možné využít i platné demoliční rozhodnutí z minulého projektu s firmou ECE. Západní val se totiž odtěží a vznikne místo něj nová hlavní tribuna a parkoviště, které by mohlo být financované z evropských zdrojů," uvedl Vedlich.
    Hlavním kritériem soutěže na zpracovatele dokumentace bude cena s váhou 60%. Váhu 30% bude mít doba zpracování dokumentace k územnímu rozhodnutí a deset procent doba do úplného dokončení.
    Hlavní tíha financování stadionu bude ležet na městě. Původně mělo město stadion hlavně financovat z prodeje pozemků pro nákupní centrum firmě ECE za 259 milionů korun. Firma ECE však z projektu odstoupila a město se rozhodlo, že stadion postaví samo.
0 komentářů
přidat komentář

Související články