Město dá podnikateli pozemek, muž pak nebude hrozit tankem

Vložil
ČTK
22.09.2005 09:20
Ostrava

OSTRAVA - Ostrava daruje podnikateli Maxmiliánu Šimkovi 2742 metrů čtverečních před nádražím ve Svinově, které se mu nepodařilo dostat před lety zpět v restituci. Radní se už nebudou muset bát, že by podnikatel splnil hrozby a vlastním tankem zablokoval dopravu v centru nebo že by anglicky psanými nápisy na svých budovách odrazoval investory. Píše to dnešní vydání Mladá fronta Dnes pro Moravskoslezský kraj.

Šimkova rodina dostala v restituci zhruba 2000 metrů čtverečních pozemků, zatímco žádala více než dvojnásobek. Ve středu schválili ostravští zastupitelé záměr, že rodině darují zbytek požadovaného území. "Možná se v nich konečně hnulo svědomí," komentoval Šimek rozhodnutí.
Vstřícný krok radních má podle MfD dva cíle. Ostrava chce získat Šimkovu spolupráci při změnách Svinova a křižovatky v centru města, pod níž leží jeho pozemky. Křižovatku potřebuje Ostrava pro stavbu spojky dálnice D47 s Místeckou ulicí a centrem.
Šimek rovněž slíbil, že z okraje křižovatky odstraní ruský tank. "Tank odjede kdykoliv, když mi za něj na vlastním pozemku v areálu restaurace Střelnice přestane město účtovat nájem 5000 korun," řekl Šimek zastupitelům.
0 komentářů
přidat komentář