Developer v Bohnicích plánuje třípodlažní viladomy a řadové domy

Vložil
ČTK
25.05.2015 22:10
Praha

Praha - Společnost Real property development, kterou ovládají slovenští podnikatelé Ľubomír a Jozef Jakubíkovi, chce v pražských Bohnicích postavit pět třípodlažních viladomů a tři řadové rodinné domy. Bytový komplex má vyrůst u Pekařovy ulice, vyplývá z oznámení zveřejněného v databázi EIA.

    Kromě bytů a domů plánuje investor vybudovat také 22 povrchových parkovacích stání a 54 míst v podzemních garážích. Ty budou napojeny na ulici Pekařova. Autorem návrhu je architektonický atelier Petra Průšy.
    Magistrátní odbor životního prostředí rozhodl, že investor nemusí zpracovat kompletní posouzení vlivu stavby na životní prostředí. Upozornil však, že záměr je takřka na hranici toho, co na tomto místě povoluje platný územní plán.
    "Požadovaný koeficient zeleně je 0,75, vypočtený pak činí 0,8. To znamená, že plocha zeleně je 16.456 m². Celková plocha pozemků činí 20.477 m²," napsal úřad ve svém rozhodnutí.
    Investor nyní potřebuje získat územní rozhodnutí a stavební povolení. Kdy chce začít stavět, firma neuvedla.
    Trh s novými byty v Praze v poslední době výrazně roste. Podle společné statistiky společností Ekospol, Trigema a Skanska Reality lidé loni v Praze koupili 5950 nových bytů, meziročně o 18,6% více. Letos v prvním čtvrtletí se v hlavním městě prodalo rekordních 1850 nových bytů, což je o 37% více než loni. V nabídce developerů bylo na konci letošního března 6600 nových bytů, ve srovnání s koncem minulého roku o 150 méně. Společnosti nyní zahajují stále více nových projektů.
0 komentářů
přidat komentář