Úředníci rozhodli o zastavění proluky v Soukenické ulici

Vložil
ČTK
21.05.2015 23:05
Praha

Praha - Úředníci Prahy 1 vydali územní rozhodnutí pro stavbu v proluce v Soukenické ulici v centru Prahy. Má tam vyrůst osmipodlažní bytový dům s devíti byty, dvěma ateliéry a obchodní plochou v přízemí. ČTK to zjistila z úřední desky Prahy 1. Územní rozhodnutí je jen prvním stupněm povolování stavby, investor musí ještě získat stavební povolení.

    V části proluky, která má být zastavěná, v současné době stojí třípodlažní dům, který bude zbouraný. Nahradí ho jeden dům, vizuálně rozdělený vnější fasádou na dva. "Původní historická fasáda č.p. 16 bude obnovena, nová bude vycházet z proporcí historické fasády," píše se v dokumentu.
    "Stavba uličního objektu bude mít osm nadzemních podlaží, která budou od pátého podlaží ustupovat od uliční i dvorní fasády tak, že plochy jednotlivých podlaží se budou zmenšovat a vzniknou terasy," uvádí rozhodnutí. Počítá se se zachováním původních historických sklepů a dostavbou objektu ve dvoře.
    Výstavba vadí lidem ze sousedního domu. Bojí se, že jejich byty budou novostavbou zastíněné. "Výkresy nerespektují skutečnost, že sousední dům obsahuje ve štítové zdi okna obytných místností," namítá družstvo vlastníků. Podle úředníků se ale výstavbou stav denního osvětlení místností nezmění.
    Podobná výstavba byla v plánu také u domu č.p. 12 v protějším bloku, kde je od roku 2013 vydané územní rozhodnutí pro dva věžovité domy s devíti nadzemními podlažími. Stavba se řeší již od roku 2004.
0 komentářů
přidat komentář

Související články