Designová a bezrámová okna RAND 2.0 navržená Zdeňkem Fránkem

Vložil
Tisková zpráva
20.05.2015 12:00
JANOŠÍK OKNA-DVEŘE

Dřevěná okna již řadu let nezměnila design a to se rozhodl změnit valašský výrobce oken a dveří JANOŠÍK OKNA-DVEŘE. Přichází se zcela unikátní kolekcí oken RAND 2.0, která určuje nové trendy v moderní architektuře. Tři nové designy oken byly navrženy českým architektem Zdeňkem Fránkem.

Kolekce navazuje na úspěšná okna RAND, která firma uvedla na trh v roce 2012. RAND 2.0 řeší zcela nové dimenze osazení otvíracích oken jak z exteriéru, tak z interiéru. Všechny tyto prvky je možné propojit s bezrámovým systémem NOFRAME, který také značně rozšířil své možnosti. V provedení RAND se vyrábí i panoramatická posuvná okna, a to také s bezrámovým zasklením.





Jakub Janošík, který stojí za celkovým konceptem RAND říká, že hlavní pointou této kolekce nejsou okna, ale dvě myšlenky, které mají okna změnit celkově:

Okna nemusí působit nudně, je to věc stylu...
Kolekcí RAND 2.0 ukazujeme, že okna nejsou jen nudné “šedesátosmičky” a “devadesátdvojky”. Okna můžou spolutvořit charakter každého domu individuálně - jsme otevřeni novým podnětům, jak tento výrobek dělat ještě zajímavější. Máte svoji představu? “Nikdy neříkej, že něco nejde, protože pak se objeví někdo, kdo neví, že to nejde a udělá to.”

Nevyrábíme okna, rámujeme ty nejkrásnější obrazy…
Abyste se mohli nerušeně kochat nádhernými scenériemi okolní krajiny, směřovali jsme vývoj nových oken k jejich maximálnímu splynutí s domem a využití bezrámového zasklení. Díky němu není vůbec poznat, že tam okna jsou a okolní příroda je přímo u vás doma.





Nechte se okouzlit designovou kolekcí oken RAND s puncem nejvyšší kvality, založené na minimalistických liniích a subtilnosti, které společně s bezrámovými okny NOFRAME dokážou podtrhnout individualitu domu.

Interiérové řešení oken RAND nabízí jednak osazení ve špaletě, kdy i  kubistické tvary oken podtrhnou moderní interiér. Nebo plošné slícování, kdy je dosaženo maximálního splynutí okna s interiérem.

Díky unikátní integrované konstrukci křídla za rám je umožněno vsazení okna do fasády domu tak, že i u otvíracích prvků je vidět pouze plocha skla. Vytvoří tak úžasně čisté detaily na fasádě domu. U exteriérového osazení navrhl Zdeněk Fránek variantu, kde je s fasádou slícována plocha okna v jednotnou.




JANOŠÍK OKNA-DVEŘE určuje v oknech nové trendy

JANOŠÍK OKNA-DVEŘE vyrábí okna a dveře od roku 1926 a z té doby čerpali i veškeré podnměty k inovaci ve špaletových oknech. Pro konstrukci byla zásadní subtilnost křídel a rámu a možnost schování co největší části za fasádu, což se nakonec podařilo komplet. Vznikla tak bezrámová okna pro ničím nerušené výhledy.

Více o oknech RAND 2.0 na webu JANOŠÍK OKNA-DVEŘE.
0 komentářů
přidat komentář

Související články