Christopher Long: Poučení z Loose – Způsob uvažování

Zdroj
Petr Klíma | Plzeňský architektonický manuál (PAM)
Vložil
Tisková zpráva
17.05.2015 10:15
Ve čtvrtek 21. května 2015 zavítá do Plzně profesor dějin architektury a designu na Texaské universitě v Austinu a jeden z největších světových odborníků na dílo Adolfa Loose Christopher Long. S Loosem je spjatý i jeden z účelů profesorovy cesty - jeho přednáška s názvem Poučení z Loose: Způsob uvažování, která se uskuteční téhož dne od 18 hodin v jednom z plzeňských Loosových interiérů - v někdejším bytě manželů Krausových v Bendově 10, který v minulých letech prošel citlivou rekonstrukcí.

Christopher Long, absolvent univerzit ve Štýrském Hradci, Vídni a Mnichově a autor řady publikací o Adolfu Loosovi i o dalších tvůrcích, se ve své přednášce zaměří na to, jak Loos ve svých návrzích i textech promýšlel způsoby, jak v souvislostech tehdejší kultury určit, co je moderní, a tudíž vhodné pro nový věk. Long přitom bude čerpat i ze svých publikací The Looshaus (2012) a Der Fall Loos (2015).

Přednáška bude v angličtině a bude na místě tlumočena. Vstupné činí 75 Kč, pro studenty a seniory 50 Kč. Kapacita akce je omezena na 50 osob. Rezervovat či zakoupit vstupenky je možné na portálu plzenskavstupenka.cz (v případě volné kapacity pak i na místě). Akci v rámci doprovodného programu projektu Plzeňský architektonický manuál (PAM) pořádají Pěstuj prostor, z. s. a Plzeň 2015, o. p. s. za přispění organizace Plzeň-TURISMUS a za laskavé podpory Ministerstva kultury ČR.
0 komentářů
přidat komentář

Související články