Zvýšení kapacity brněnské hokejové haly o 500 míst se odkládá

Vložil
ČTK
28.04.2015 20:20
Brno

Brno - Zvýšení kapacity brněnské haly, v níž hrává domácí extraligové zápasy hokejová Kometa, zhruba o 500 míst se odkládá. Správce haly, městská společnost Starez-Sport, zrušil veřejnou zakázku kvůli tomu, že ani jeden z uchazečů nesplnil zadávací podmínky, zjistila ČTK z Věstníku veřejných zakázek. Ředitel Starezu Martin Mikš ČTK řekl, že je však stále možné stihnout práce za 9,4 milionu do začátku další hokejové sezony, která startuje v září.

    Nyní musí Starez vypsat zakázku znovu. "Musíme znovu oslovit firmy, které jsme vyřadili z formálních důvodů," uvedl Mikš. Podle zadávací dokumentace se měla hala předávat vybrané stavební firmě 1. května a všechno mělo být hotové do půlky července, kolaudace měla proběhnout nejpozději do konce července.
    "Je v tom časová rezerva, můžeme to stále stihnout. Zatím nechci spekulovat, kdy se může nejdříve začít, a co by se dělo, kdyby se stavba protáhla do doby, kdy už se mají hrát zápasy," řekl Mikš. Extraliga sice začne v září, v srpnu už se ovšem hrají přípravná utkání.
    Projekt na rozšíření kapacity ze stávajících 7200 míst nechal zpracovat hokejový klub a zastupitelstvo schválilo peníze na rekonstrukci již před rokem. Zápasy bývají totiž většinou vyprodané a je řada diváků, kteří se na hokej nedostanou. V hale se navíc konají i koncerty či různé kulturní akce. Klubu a pořadatelům akcí by zvýšení kapacity přineslo větší zisk ze vstupného. Hala prošla kompletní rekonstrukcí za provozu před šesti lety, město za ni dalo zhruba 400 milionů korun.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
bravo
ja
29.04.15 07:04
zobrazit všechny komentáře

Související články