Druhé největší sídliště v Č. Budějovicích čeká od září regenerace

Vložil
ČTK
21.07.2006 09:00
České Budějovice

České Budějovice - Českobudějovické sídliště Vltava, druhé největší ve městě, čeká rozsáhlá regenerace. První etapa prací začne v září a přijde na zhruba devět milionů korun. Z ministerstva pro místní rozvoj získalo město čtyři miliony korun. Obyvatelé sídliště se dočkají úpravy dětských hřišť, povrchů komunikací, obnovy zeleně a nových parkovacích míst. ČTK o tom informoval náměstek českobudějovického primátora Juraj Thoma.

"Projekt nic víc řešit nemůže. V žádném případě neumožňuje vstupovat do sanace panelových domů, jako takových, jeho cílem je úprava veřejných prostranství mezi jednotlivými domy," uvedl. Sídliště Vltava si veřejnost pamatuje z června 1998, kdy se nad ním srazily dva stíhací letouny MiG-21.
Město připravuje také regeneraci venkovního prostředí na sídlišti Máj, kde žije kolem 17.000 obyvatel. Podle Thomy se bude zabývat nedostatkem zeleně, chybějící centrálními místy a parkovacími plochami. "Jenom na Máji chybí 2400 parkovacích míst. Prezentovaný koncept jich do sídliště nově umístil ještě asi 1100 na úrovni stávajících povrchů, bohužel částečně i na úkor zeleně," uvedl náměstek.
Magistrát již změny projednal s obyvateli sídliště. Jejich připomínky a náměty zapracují architekti do projektu, který do září předají zastupitelům. "Potom se s ním budeme opět ucházet o finanční podporu od ministerstva pro místní rozvoj a z rozpočtu města," dodal Thoma. Pokud radnice uspěje, regenerace sídliště by mohla začít již příští rok.
0 komentářů
přidat komentář