O cenu Stavba roku se v Pardubickém kraji uchází 12 projektů

Vložil
ČTK
18.07.2006 17:30
Pardubice

Pardubice - Celkem 12 staveb se bude v Pardubickém kraji ucházet ve čtyřech kategoriích o vítězství v soutěži Stavba roku 2006. Je to o jeden projekt více než v posledním klání před dvěma lety. Informovala o tom tisková mluvčí kraje Kateřina Nohavová. Konečné pořadí bude známo na podzim.

"Mezi přihlášenými díly jsou například rekonstrukce Nádražní ulice v Lanškrouně, základní škola Vysoké Mýto se sportovištěm, rekonstrukce a přístavba fary v Žichlínku nebo pavilon akutní medicíny v nemocnici ve Svitavách," uvedla Nohavová. K dalším navrženým stavbám patří přístavba a rekonstrukce Okresního soudu ve Svitavách, rekonstrukce a dostavba Krajské knihovny v Pardubicích, na Ústeckoorlicku novostavba závodu Stavona v Českých Libchavách, rekonstrukce kuchyně, přístavba jídelny, šaten a tělocvičny Základní školy Nádražní v České Třebové, administrativní a komerční budova na náměstí J.M. Marků v Lanškrouně, administrativní budova Spektrum CZ Lanškroun či výstavba objektů chráněného bydlení v Ústavu sociální péče v Žampachu.
Do veřejné neanonymní soutěže poslali přihlášku autoři celkem 14 staveb v kraji. Jedna byla pro nesplnění podmínek vyřazena, další dvě byly spojeny pro shodný obsah v jeden projekt. Hodnotící komise rozdělila přihlášené stavby do čtyř kategorií, nejvíce obsazenou jsou Stavby občanské vybavenosti se sedmi přihláškami a kategorie Domy pro bydlení a rodinné domy, kde budou hodnoceny tři stavby. V kategoriích Stavby pro průmysl, zemědělství a vodní hospodářství a Dopravní a inženýrské stavby se sešlo pouze po jednom projektu.
Soutěž Stavba roku se koná v Pardubickém kraji podruhé. V roce 2004 se přihlásilo celkem 11 projektů. Ocenění si odnesli autoři nového objektu ředitelství Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje v kategorii staveb občanské vybavenosti, mezi dopravními a inženýrskými stavbami zvítězila rekonstrukce nám. A. Jiráska v Lanškrouně. Zvláštní ocenění získala čistírna odpadních vod v Přelouči.
0 komentářů
přidat komentář

Související články